Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Seyhan’da “Yerli Malı” hassasiyeti

Seyhan’da “Yerli Malı” hassasiyeti

Seyhan’da “Yerli Malı” hassasiyeti

Her yil 12-18 Aralik tarihinde düzenlenen Yerli Mali Haftasi, Seyhan Belediyesi kreslerinde egitim gören minikler tarafindan Baskan Akif Kemal Akay’in da katildigi etkinliklerle kutlandi. Seyhan Belediyesi Kres Müdürlügüne bagli, Gürselpasa, Yesilyurt ve Tellidere kreslerinde ayri ayri düzenlenen kutlamalarda kres ögrencileri kartonlardan meyve hazirlayarak yerli mali haftasina dikkat çekti. Her kreste ve sinifta farkli temalarla etkinlige istirak eden minik ögrenciler, evlerinden getirdikleri yiyecekler ile Yerli Mali Haftasini kutladi. Baskan Akay da eglenceli bilinçlendirme etkinliginde çocuklarla birlikte oldu.

 

ÇOCUKLAR KÜÇÜK YASTA BILINÇLENDIRILIYOR

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  kreslerinde gerçeklestirilen etkinliklerle çocuklarin küçük yasta bilinçlendirildigini söyledi. Baskan Akay, 'Haftanin amaci, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasidir. Çocuklarimiz parasini, malini, esyalarini ve sagligini gerektirdigi gibi koruyarak dikkatli kullanmayi ögreniyor. Ayrica kreslerimizde, çocuklarimiza bilinçli tüketicilik konulari ögretiliyor' dedi.

 

AKAY’DAN “YERLI MALI” HAFTASINA ATATÜRK VURGUSU

Kresteki çocuklarla sohbet eden, okuduklari siirleri ve sarkilarini dinleyen Baskan Akay, Resmi adi Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi olan Yerli Mali haftasinin 1. Dünya Savasi sonrasi olusan ekonomik darbogazin ardindan yabanci ülkelere para akisinin önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin olusmasi amaciyla ilan edildigini hatirlatti. Baskan Akay Yerli Mali konusunda Atatürk’ün hassasiyetine vurgu yaparak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk baskanliginda, 1923 yilinda Izmir Iktisat Kongresi toplanmis ve bu kongrede yurdun bagimsizliginin korunmasi, yerli mallar üretilmesi ve kullanilmasi karari alinmisti. Biz de üretiyor ve yerli malinin önemini biliyoruz. Bu bilinci gelecek nesillere aktarmayi da bir görev biliyoruz” diye konustu.

 

 GIDA MÜHENDIS ESLIGINDE BILINÇLENDIRME

Baskan Akay etkinlikte miniklerle tek tek ilgilendi. Baskan Akay, çocuklar tarafindan olusturulan “Minik Eller Manavi”ni da inceleyerek miniklerle diyalog kurdu. Seyhan Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlügünde görevli Gida Mühendisinin de hazir bulundugu etkinliklerde, çocuklara Yerli Mali haftasi hakkinda bilgiler aktarildi



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli